Pečené mandle
Autor: Patricie a Ivan / 22.3.2018
Ingredience
1/2 kg neloupaných mandlí
šťáva ze 2 limetek
hrubá mořská sůl
čerstvě mletý (nahrubo) pepř
chilli
Postup
Mandle dát na plech (bez oleje!) do předehřáté trouby (180°), péct 14 minut;
v mezidobí si připravit „lák“ - vymačkat 2 limetky, přidat sůl, pepř, chilli - smíchat;
po 14 minutách mandle nasypat do mísy s „lákem“ (limetkovou šťávou, soli, pepřem, chilli) a pořádně promíchat - nechat chvíli "nasáknout";
potom vysypat mandle zpátky na plech a dat opět do trouby na 5 minut;
po 5 minutách promíchat a nechat v troubě dalších (posledních) 5 minut na dosušení.
NEJÍST TEPLÉ!!!! (křupavé jsou, až když jsou studené)