Bi Gu Muffiny
Autor: Dan / 23.3.2018
Ingredience
• 50 g másla (nebo kokosového tuku)
• 4 vejce
• 50 g mandlové mouky (lze připravit tak, že mandle umixujeme nejprve při pomalých otáčkách a po 1 minutě mixujeme na plný výkon, dokud hmota nemá strukturu přibližně hrubé mouky)
• 50 g mletého máku
• 150 g dýně hokaidó
• 20 g strouhaného kokosu
• višňový dia kompot (nebo jiné ovoce na ozdobení)
• stévie na doslazení, pomerančová kůra, skořice, vanilková esence
Postup
Vyšleháme rozehřáté máslo, žloutky a práškovou stévii. Přidáme mandlovou mouku, mák, kokos a koření a nastrouhanou dýni hokaidó. Dýně může být nastrouhaná i na hrubo, dá to méně práce a po upečení se v těstě beztak rozplyne. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně zapracujeme do směsi. Naplníme košíčky na pečení, ozdobíme ovocem (višní), a dáme péct při 150 ºC na 45 minut. Po vytažení z trouby můžeme lehce posypat práškovou stévií.
Recept lze jistě vylepšit řadou přísad, například drcenými kakaovými boby, nasekanými mandlemi, datlemi, fíky, rozinkami… Ale i v této základní verzi chutná náramně.