Detail receptu

< Zpět na výpis

Mrkvovo parmazánové krokety s tatarkou

Mrkvovo parmazánové krokety s tatarkou

Autor: Lukáš / 22.3.2018

Ingredience
Krokety
2 mrkve
3 vejce
100 g mandlové mouky
80 g parmazánu
sůl
pepř
• rostlinný olej
Tatarka
majonéza
1 menší cibule
2 kyselé okurky
citron dle chuti

Postup
Mrkev nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce, nastrouhaný parmazán. Osolíme a opepříme. Rukama vytváříme malé kuličky, které prudce smažíme v oleji. Po vyndání z oleje necháme chvilku okapat přebytečný olej na kuchyňské utěrce.
Na tatarku si smícháme majonézu, najemno nakrájenou cibulku a nastrouhanou okurku. Osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme přidat ještě šťávu z citronu dle chuti.
Krokety podáváme jako přílohu k masu nebo samotné s tatarkou k vychlazené skleničce vína.



DALŠÍ RECEPTY STEJNÉHO AUTORA >